Joustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton luotto, joka tunnetaan myös joustavana lainana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun teet lainasopimuksen - avaat itsellesi luottotilin, jonka puitteissa voit tehdä nostoja aina kun tarvitset rahaa heti. Näin Joustoluottoa voidaan pitää myös "virtuaali luottokorttina". Luottotilien rajat vaihtelevat 500 - 5000 euron välillä. Katso löydätkö sinä vertailusta itsellesi sopivaa joustoluottoa.

Omalaina

Lainat:
100 – 60.000€
Maksuaika:
12 – 180kk
Ikäraja:
18v

Freedom Rahoitus

Lainat:
1000 – 60.000€
Maksuaika:
12 – 180kk
Ikäraja:
20v

Sortter

Lainat:
1000 – 50.000€
Maksuaika:
12 – 180kk
Ikäraja:
20v

Rahoitu

Lainat:
2000 – 60.000€
Maksuaika:
12 – 180kk
Ikäraja:
20v

 • UUTTA!
  Lainasumma 500 - 60 000 €
  Korko alk.
  5 - 20%
  Laina-aika
  12 - 180 kk.
  Alaikäraja
  20v.
  • Nopea, helppo, ilmainen.
  • Monta tarjousta yhdellä hakemuksella.
 • Lainasumma 500 - 60 000 €
  Korko alk.
  4 - 20 %
  Laina-aika
  12 - 180 kk.
  Alaikäraja
  18v.
  • Suomen suosituin
  • Lainaa aina 500 – 60.000 euroa.
 • Lainasumma 2 000 - 60 000 €
  Korko alk.
  4 - 20 %
  Laina-aika
  12 - 180 kk.
  Alaikäraja
  18v.
  • Pohjoisen taikaa lainat 60 000 euroon asti.
 • Lainasumma 500 - 70 000 €
  Korko alk.
  4 - 20 %
  Laina-aika
  12 - 180 kk.
  Alaikäraja
  20v.
  • Nopea ja maksuton.
  • Lainaa 70 000 euroon asti.
 • Lainasumma 100 - 5 000 €
  Korko alk.
  13,9 - 19,9 %
  Laina-aika
  1 - 12 kk.
  Alaikäraja
  18v.
  • Edullista suomalaista luottoa.
  • Ei piilokuluja
 • Lainasumma 100 - 70 000 €
  Korko alk.
  4 - 20 %
  Laina-aika
  12 - 144 kk.
  Alaikäraja
  20v.
  • Yhdellä lainahakemuksella lainaa jopa 70 000 euroa!
 • Lainasumma 400 - 3000 €
  Korko alk.
  19,9 %
  Laina-aika
  12 - 36 kk.
  Alaikäraja
  20v.
  • Reilusti maksuaikaa.
  • Nopea kulutusluotto 10 000 euroon asti.

Miten joustoluotto toimii?

Kun haet joustoluottoa sinulle myönnetään vakuudeton “joustava laina”, voit nostaa sen tilillesi kerralla tai pienemmissä erissä. Tässä kohtaa kannattaa huomioida kulut jotka koituvat nostoista. Kysy itseltäsi kuinka paljon todella tarvitset lainaa, jos nostat useammissa erissä saman summan muodostuvat kulut pääosin nostopalkkioista, jos sellaisia siis kyseisellä palveluntarjoajalla on.

Joustoluottojen kulut muodostuvat palkkioista ja korosta. Eli kun nostat lainan käyttöösi maksat nostosta palkkioin tyypillisesti kiinteän summan tai prosentuaalisen osuuden. Korkoa kertyy vain nostamastasi lainasummasta. Eli et joudu maksamaan korkoa koko hakemallesi luottorajalle, tämä tarkoittaa sitä että jos haet 100 euroa joustoluottoa ja nostat sen tilille, maksat vain 100 eurosta korot ja kulut, et koko kuvitteellisesta 1000 euron luottorajasta.

Uusien lainapalveluiden tarjoukset kannattaa katsoa läpi, jos sellaisia löytyy. Usein niiden avulla voit tutustua uuteen lainatuotteeseen ilman ylimääräisiä kuluja. Tarjouksia löytyy uusille asiakkaille “ilmaista ensinostoa” ja kulutonta ja korotonta ensimmäistä lainaa, kun laina maksetaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää.

Joustoluotoissa etuna on joustavuus. Lainan takaisinmaksu on joustavaa ja voit nostaa tilille aina tarvitsemasi määrän rahaa “luottotilitä”. Joustoluotto netistä sopii erinomaisesti arjen rahoitustarpeiden puskuriksi tai lomamatkan hätävarakassaksi.

Joustoluoton hakeminen

Miten haen tuotetta joustoluotto? Joustoluoton hakeminen tapahtuu verkossa vaivattomasti. Valitse yläpuolelta itsellesi sopivaksi katsoma palveluntarjoaja ja siirry täyttämään lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja nykyteknologian ansiosta saat lainapäätöksen lähes poikkeuksetta välittömästi. Kun olet saanut puoltavan lainapäätöksen saat eteesi allekirjoitettavaksi lainasopimuksen, lue ehdot tarkasti läpi ennen kuin allekirjoitat sopimuksen. Allekirjoitettuasi sopimuksen joustoluotto on käytössäsi heti.

Joustoluotto vai pikavippi?

Vuoden 2013 lakimuutosten myötä joustoluotot nostivat suosiotaan hurjasti, sillä pikavipeille asetettiin korkokatto kyseisenä vuonna. Tämä tarkoitti sitä, että pikavippien todellinen vuosikorko asetettiin maksimissaan 50% + viitekorkoon. Näin pikavippien tarjoajien oli pakko keskittyä uusiin lainaratkaisuihin ja he joutuivat olosuhteiden pakosta kehittämään toinen toistaan luovempia rahoitusratkaisuja. Näin joustoluotot synyivät.

Tällä hetkellä ollaan ajamassa uutta lakiuudistusta kiristäen entuudestaan pikavippien ehtoja. Kun tämä lakiuudistus menee läpi on pikavipeille laissa määrätty 20 prosentin korkokatto, joka saattaa tarkoittaa sitä, että nykyiset “pikavippi” tuotteet katoavat kokonaan. Lainaamiseen liittyy aina riski, jonka luotonantaja joutuu ottamaan, kun heidän palkkioitaan leikataan kasvavat myös riskit, siitä syystä ennustetaan että kuluttajat siirtyvät jatkossa yhä suurempiin ja pidempiaikaisiin kuluttajaluottoihin.

Joustoluottojen todelliset kulut jäävät hyvinkin maltillisiksi, jos lainaa käytetään oikein, eikä tehdä “mikronostoja” usein. Selvitä kuitenkin aina joustoluoton todelliset kulut ennen kuin päätät hyväksyä saamasi lainatarjouksen.

Vertaile joustoluottoja

Niinkuin jokaisessa lainatuotteessa, suosittelemme myös vertailemaan joustoluotot. Lainojen kustannukset piilevät aina koroissa ja palkkioissa. Nämä voivat vaihdella paljolti liippuen lainantarjoajasta.

OP-pikavippi.fi vertaili joustoluottoja puolestasi. Näet yläpuolella olevasta taulukosta useita eri joustoluottoja tarjoavia palveluita. Jos et ole varma mistä kannattaa lainaa hakea, voit myös kilpailuttaa hakemuksesi esimerkiksi Zmartan tai Rahalaitoksen palvelussa. He kilpailuttavat hakemuksesi yli 30 eri pankilla, saat tarjoukset joista voit itse valita mikä sopii sinulle parhaiten.

Muista, että lainatarjouksen pyytäminen on aina maksutonta eikä sido sinua mihinkään! Näin voit pyytää lainatarjouksen usealta eri rahoituslaitokselta, ennen varsinaista päätöstä.

Miten maksan joustoluoton takaisin?

Joustoluoton takaisinmaksaminen on joustavaa. Maksuaikatauluun vaikutat sinä itse. Joustoluotto kannatta kuitenkin pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopeasti pois taloudellisen tilanteen sen salliessa. Joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä.

On järkevää tiedostaa, että mitä kauemmin pidät lainaa avoinna sitä korkeammalle kustannukset nousevat. Lainan takaisinmaksu kannattaa suunnitella etukäteen ennen kuin päätät hakea lainaa.

Joustoluotto on kuitenkin lähtökohtaisesti edullisempi ratkaisu kuin kulutusluotot, sillä kulutusluotoissa maksat aina korot ja kulut koko summalle. Suosituin joustoluotto on 2000 euroa, eli 2000 euron luottotili, jonka puitteissa voi tehdä nostoja.

Helpoin tapa säästää lainakustannuksissa on vertailla joustoluotot etukäteen, näin tiedät suoraan minkä hintaista lainaa olet hakemassa ja mikä on takaisinmaksuaika. Vielä kerran korostamme, että muista lukea lainaehdot huolella läpi, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Auttoiko artikkeli sinua?
Arvostelu:
[Ääniä: 0 Keskiarvo: 0]