3 Ohjetta parempaan talouden hallintaan

Talouden täsmällisemmän suunnittelun aloittaminen on järkevää ja yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa. Kun sinulla kertyy rahaa säästöön, voit toteuttaa asioita joista olet aina haaveillut. Pienikin kuukausisäästö tuo vuosittain eksponentiaalisesti suuremmat säästöt. Meidän vinkeillä voit aloittaa säästämisen jo tänään! Mutta vielä, ennen kuin päätät suinpäin ryhtyä toimeen, kannattaa lukea koko teksti, käymme läpi 3 vaiheen helpon muistisäännön, jolla sinäkin voit säästää jopa satoja ellet tuhansia euroja vuodessa!

1. Suunnittele

Jokainen hankinta, joka on suurempi kuin ruoka-ostokset, esimerkiksi kodinelektroniikkaa, autonhuolta tai matka on järkevä suunnitella etukäteen. Tarkka ja täsmällinen kustannusten huomioiminen tuo hurjat säästöt. Aloita vertailemalla riippuen omasta taloudestasi vertailemalla maksuvaihtoehdot, tietysti käteinen on aina edullisin. Mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta kannattaa myös mahdollinen pikavippi tarve selvittää. Tämän jälkeen jos kyse on esimerkiksi matkasta tai kodinelektroniikasta, vertaile eri palveluntoimittajien hintoja. Hinnoissa saattaa päällä kustannuspommi! Kun olet suunnitellut hankintasi valmiiksi voit jatkaa eteenpäin ja toteuttaa suunnitelmasi.

2. Karsi turhat kustannukset

Karsi taloudestasi pois ylimääräiset kustannukset. Jos olet halua kirjaimellisesti karsia niin voit tehdä helposti lähes kaikista kustannuksista vertailun verkossa. Lähes jokaisen palveluntuottajan voit kilpailuttaa itse tai sitten palvelun avulla aina liittymistä lähtien. Näin voit kerätä itsellesi hurjat säästöt. Ne henkilöt kenellä on lainoja entuudestaan voivat karsia lainakustannuksiaan palvelulla lainojen yhdistäminen. Turha maksaa ylimääräisestä, jos vähempikin kelpaa. Myös turhasta snobeilusta esimerkiksi ruokalajien suhteen voi luopua, muutaman kymmenen euron muutos kauppaostoksissa viikossa saattaa tuoda vuositasolla myös tuhansien eurojen säästöt.

3. Toteuta

Älä jätä asioita vain puheen ja ajatuksen tasolle. Vaan kun olet laatinut oman säästösuunnitelmasi ja karsinut talouden ylimääräisistä kuluista. Voit alkaa toteuttamaan suunnitelmaasi askel kerrallaan ja päivä päivältä. Ensimmäisen säästövuoden kuluttua voit jo halutessasi palkita itsesi lomamatkalla. Näillä vinkeillä et joudu tinkimään mukavuudestasi vaan säästät ylimääräisiä asioita karsimalla.

Oman talouden herra

Näiden vinkkien avulla pääset itse oman talouden herraksi ja ennen pitkää huomaat, että mihin tätä ylimääräistä rahaa kannattaisi laittaa. Tähän järkevä vastaus on säästäminen esimerkiksi osakkeisiin, sillä pankkien talletuskorot ovat niin pieniä, että ne jäävät jo pelkästään inflaation jalkoihin. Kun talous on kunnossa on ihminen myös henkisesti paremmassa kunnossa, sillä velka ongelmat ajavat ihmisä aika-ajoin huonoihin ratkaisuihin joka johtaa ennenpiktää heikkoon päätöksentekokykyyn. Aloita jo tänään ottamaan tiukempi ote taloudestasi ja kohta huomaatkin jo olevasi se kuuluisa “oman talouden herra”!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply